Slujire chiriarhală în Parohia Aradul Nou

În a patra Duminică după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei, Arhiepiscop al Aradului a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Aradul Nou.

Încă de la primele ore ale dimineții, Chiriarhul a fost întâmpinat de către copii îmbrăcați în port național și având în mână buchete de flori, soborul slujitorilor Sfântului Altar și credincioși.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a slujit apoi Sfânta Liturghie, alături de clericii sfântului locaș.

În cadrul slujbei, Chiriarhul a rostit un cuvânt de învățătură cu titlul ,,Ia-ți patul tău și umblă” (Fp. Ap. 9; Ioan 5), arătând puterea dumnezeiască a vindecării ca și imputarea omenească a călcării legii prin purtarea patului suferinței în zi de sărbătoare de către cel vindecat de slăbănogire din porunca Mântuitorului, aceasta însă putând fi înțeleasă caa semn al regenerării sau revenirii la viața sănătoasă, în vederea petrecerii în viitor cu înțelepciune. Este totodată îndemn de a trata încercările vieții cu rugăciune și îndreptare.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele consilier Silviu Nicolae Faur – parohul bisericii, a adresat un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop pentru slujirea liturgică de astăzi și permanenta purtare de grijă.

Pr. Gabriel Cosmin Mariș