Taina Sfântului Maslu la Asociația Nevăzătorilor din Arad, în duminica vindecării orbului din naștere

Cu prilejul Duminicii orbului, a șasea după Sfintele Paști, un sobor de preoți a săvârșit, cu binecuvântarea ierarhului, Taina Sfântului Maslu la Asociația Nevăzătorilor din Arad, la invitația d-lui președinte Florin Atimut.

Totodată a fost unsă cu undelemn sfințit la Sf. Maslu și icoana de lemn a Mântuitorului care are înscris în alfabetul Braille specific nevăzătorilor cuvintele: „Eu sunt Lumina lumii” rostite în Evanghelia de astăzi de Domnul Iisus. Icoana este așezată la intrarea în sediul asociației și este atinsa mereu cu degetele de către membrii nevăzători, pentru închinare.

Cei 7 preoți slujitori care au alcătuit soborul (părintele consilier Silviu Nicolae Faur – protos, părintele inspector Bogdan Tod, părintele Teodor Faur, părintele Kosztner Radu, părintele Axinte Mureșan, părintele Alexandru Păcurar și părintele Gabriel Cosmin Mariș) au continuat o frumoasa activitate filantropică și colaborare a Sectorului Social al Arhiepiscopiei Aradului, începută de aproape un deceniu. La sfârșitul slujbei, părintele Gabriel Mariș a ținut un cuvânt de învățătură legat de Evanghelia zilei amintind importanța vederii duhovnicești și mântuirea sufletului nostru.

Deasemenea, s-a amintit și de icoana de lemn dăruită spre închinare acum 4 ani de către Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou, pentru Asociația Nevăzătorilor din Arad.

La finalul evenimentului, președintele Asociației Nevăzătorilor din Arad, a mulțumit Arhiepiscopiei Aradului pentru purtarea de grijă și preoților slujitori pentru rugăciune. „Această dizabilitate pe care o avem, socot că ar fi mai degrabă o binecuvântare, pentru că sunt convins că în momentul în care ajungem dincolo, la Domnul, ne vom bucura cum nu se vor bucura alții” a menționat președintele Atimuț. Apoi ne-a amintit de exemplul biblic al patriarhului Iacov „prima persoană recunoscută cu dizabilitate – afecțiunea aceea la coapsă”. Apoi a continuat, spunând: „pentru mine a fost cât se poate de relevant că dizabilitatea e o binecuvântare și nu o povară.”

Toți cei prezenți au primit ungerea cu untdelemn sfințit „ca să fie celor ce se vor unge din el spre tămăduire şi spre izbăvirea de toată patima şi întinăciunea trupului şi a sufletului şi de toată răutatea”.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou