Comunicat de presă „Ziua polițiștilor de penitenciare”

Aflată sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel,  29 iunie este Ziua polițiștilor de penitenciare. Pentru a marca această sărbătoare,  polițiștii de penitenciare din Penitenciarul Arad au fost omagiați într-un cadru festiv, domnul director, comisar de poliție penitenciară Elvis DOBRESCU le-a mulțumit pentru activitatea depusă, pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii misiunii pentru care au rostit jurământul de credință.

Au fost înmânate noile grade profesionale polițiștilor de penitenciare care au fost avansați înainte de îndeplinirea stagiului minim, de asemenea diplome și distincții atât polițiștilor care s-au evidențiat prin activitatea desfășurată cât și foștilor polițiști care s-au pensionat fiind astfel omagiați în semn de respect pentru întreaga activitate desfășurată.

Înaltpreasfințitul Timotei a oficiat Sfânta Liturghie, moment cu înaltă încărcătură spirituală și emoțională pentru toți polițiștii de poliție penitenciară, alături de un sobor de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, i-a conferit domnului comisar de poliție penitenciară Elvis-Ionuț DOBRESCU, cea mai înaltă distincție eparhială – Crucea Sfântul Ierarh Sava Brancovici, în semn de aleasă prețuire pentru contribuția deosebită și purtarea de grijă față de activitatea bisericească a preoților capelani ai unității, în calitate de director al Penitenciarului Arad.

Administrația Naționale a Penitenciarelor a organizat o festivitate solemnă joi, 29 iunie 2023, care s-a bucurat de participarea ministrului justiției, doamna Alina Ștefania GORGHIU, cadru festiv, unde directorul general al ANP, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a evidențiat patru polițiști de penitenciare și le-a înmânat acestora diplome și plachete, pentru excelență profesională, dedicare, perseverență și îmbunătățirea imaginii publice la nivel național și internațional a sistemului penitenciar românesc, unul dintre aceștia fiind colegul nostru, domnul comisar șef de poliție penitenciară  Ionel IOVESCU.

Acțiunile dedicate polițiștilor de penitenciare se vor încheia sâmbătă atunci când membrii de familie ai acestora vor putea vizita penitenciarul, prilej cu care vor cunoaște realitățile zilnice cu care soții și părinții lor se confruntă în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, încercând astfel să-i facem conștienți de complexitatea, importanța și dăruirea de care trebuie să dea dovadă un polițist de penitenciare în exercitarea zilnică a atribuțiilor de serviciu.

Comisar șef de poliţie penitenciară Ionel IOVESCU

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Arad