Ziua Copilului sărbătorită pe terenul de fotbal din cartierul Bujac

Dacă este 1 Iunie, atunci nu putem vorbi decât despre bucurie, zâmbete și multă culoare… căci este ziua lor, Ziua Copiilor!

Pentru al treilea an consecutiv, Arhiepiscopia Aradului organizează, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Ierarhilor arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, activități menite a aduce bucurie peste bucurie, zâmbet peste zâmbet și bogată culoare acestei zile care îi are în centrul ei pe copii.

De la ora 9.30, copii cu părinți și bunici și-au dat întâlnire pe terenul de fotbal din Bujac, pentru a petrece frumoase clipe împreună. Evenimentul a debutat, cum era firesc, cu o rugăciune înălțată de Preasfințitul Părinte Emilian, împreună cu preoții prezenți, pentru ca cei mici să fie miluiți și ocrotiți de Dumnezeu  și îndreptați să fie calea adevărului, a binelui, a vieții virtuoase, dar și pentru sănătatea sufletească și trupească și spor in lucrările lor, după cum frumos avea să răsune rugăciunea citită în timp ce ochii curioși ai copiilor iscodeau cele din jurul lor.

Acelorași ochi plini de lumină, Preasfinția Sa le-a așezat înainte și un cuvânt de bine, îndemnându-i îi iubească pe părinți, pe Dumnezeu și pe profesori, iar părinților dorindu-le totodată multă și putere în a-și crește frumos și bine copiii.

„Să Îl iubiți pe Dumnezeu, să îi iubiți pe părinții voștri și pe profesorii care vă învață, iar părinților le dorim multă și putere în a vă crește frumos și bine, pentru Biserică, pentru familie și pentru societate. Este o lucrare nu ușoară pentru părinți, însă nădăjduim ca rugăciunile noastre, ale tuturor celor din Biserică, și înțelepciunea cu care Dumnezeu v-a binecuvântat să vă ajute să vă creșteți copiii frumoși, sănătoși și care să vă aducă la rândul lor bucurii și împliniri. Harul Domnului să vă bucure de viață și viața s-o trăiți frumos în familie, în școală, în Biserică și în societate. La mulți și binecuvântați ani!”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

În continuare, Copiii s-au bucurat de mai multe activități și spectacole: teatru de păpuși, povești și cântece pentru copii,  jocuri interactive, activități sportive, ateliere de pictură pe față, tobogane gonflabile.

La mulți ani, Copii! Vă fie viața numai lumină… ca în lumină să dăinuiți!

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/7850/foto-copiii-din-arhiepiscopia-aradului-si-au-sarbatorit-ziua-pe-terenul-de-fotbal-din-bujac