Parlamentul a declarat 27 octombrie drept Ziua Sustenabilității în România

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți o lege adoptată de Parlament la începutul lunii, prin care 27 octombrie este declarată Ziua Sustenabilității în România.

În această zi se vor putea organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care vor putea fi promovate bunele practici în domeniul sustenabilității și evidențierea importanței aplicării principiilor dezvoltării durabile, informează News.ro.

Autoritățile publice locale și centrale vor putea acorda sprijin material, financiar și logistic entităților care doresc să organizeze evenimente și acțiuni publice dedicate sărbătoririi sustenabilității.

Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni dedicate promovării sustenabilității în toate domeniile care privesc viața oamenilor.

Conceptul de sustenabilitate are la bază faptul că resursele sunt finite și ar trebui utilizate în mod conservator și înțelept.

Conform Declarației asupra Mediului și Dezvoltării de la Rio de Janeiro (1992), dezvoltarea durabilă este acel proces de dezvoltare care răspunde nevoilor actuale fără a periclita capacitatea generațiilor viitoare de a răspunde propriilor nevoi.

„Pentru ca dezideratul dezvoltării durabile să poată fi atins, protecția mediului va constitui parte integrantă a procesului de dezvoltare și nu poate fi abordată independent de acesta”, se mai afirmă în Declarație.

Sursa foto: News.ro

https://basilica.ro/parlamentul-a-declarat-27-octombrie-drept-ziua-sustenabilitatii-in-romania/