Ziua Internațională a copilului, sărbătorită la Port Arthur

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită în mod deosebit de copiii din Parohia Ortodoxă Aradul Nou, în după-amiaza zilei de 1 Iunie, timp de 6 ore, însoțiti de preoții slujitori și părinți ai copiilor.

Activitățile copiilor au început la amiază la evenimentul organizat de Arhiepiscopia Aradului pe terenul de sport din Parohia Arad Bujac, unde s-au bucurat de tobogane, activități sportive, animatori, teatru, alături de foarte mulți copii prezenți. Bucuria copiilor a continuat după amiază la o locație minunată în natură, pe malul Mureșului, la Port Arthur.

Activitatea a început cu o rugăciune și binecuvântare a preoților parohiei, apoi au avut parte de o cateheză deosebită în care au învățat despre măritul praznic al Pogorârii Sfântului Duh, care urmează în câteva zile. Cu toții au învățat că Mântuitorul Hristos este Cel care îi iubește necondiționat pe toți copii, că îi ocrotește, le trimite înger păzitor și le ascultă rugăciunile,  dar acum Duminică ne va trimite pe „Mângâietorul, Duhul Adevărului” în chip „ca de limbi de foc” – asemănătoare cu forma baloanelor ținute de copii deasupra capului în acel moment al catehezei. Preoții au înălțat apoi o frumoasă rugăciune către Dumnezeu împreună cu toți copiii și părinții prezenți și s-au bucurat de peisajul mirific de pe malul râului Mureș. Copiii au participat apoi la jocuri, activități educative, provocări, cântece, jocuri cu baloane, activități sportive și recreative susținute de copii voluntari ai asociației, au socializat și au dansat. Din activitățile preferate de copii, nu au lipsit nici picturile pe față și pe păr. Spre final, copii s-au bucurat de agapa pregătită pentru ei de organizatori cu pizza, sucuri și brioșe.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxă Aradul Nou prin Asociația Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou, ONG care funcționează cu binecuvântarea arhierească pe lângă parohie, cu scopul de a susține activitățile socio-educaționale și de a promova învățăturile Bisericii Ortodoxe. Activitățile asociației sunt susținute de părinții copiilor care frecventează orele de cateheză și de enoriașii parohiei, cu ajutorul cărora, și evenimentul de astăzi și agapa au fost gratuite.
ASOCIAȚIA ORTODOXĂ „SF. M. MC. GHEORGHE” ARADUL NOU