Hramul bisericii din satul Labașinț

Comunitatea parohială ortodoxă Șiștarovăț a sărbătorit astăzi, 20 iulie 2023, hramul locașului de cult din filia Labașinț, construit între 1940-1945 și închinat Sfântului Proroc Ilie.

Deși satul Labașinț are în prezent un număr foarte mic de locuitori, astăzi, la Sfânta Liturghie au participat un număr însemnat de credincioși din localitățile învecinate. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de preoți din care au făcut parte Preotul Ioan Marincaș de la Parohia Timișoara- Zona Steaua, Preotul pensionar Teodor Farcaș și preotul paroh Dacian Gligor. În final, părintele Ioan Marincaș a ținut un cuvânt de învățătură despre viața și minunile Sfântului și Slăvitului Proroc Ilie, accentuând importanța acestei sărbători pentru creștinii ortodocși.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, soborul de preoți împreună cu mulțimea de credincioși, au înconjurat sfântul locaș de cult cu patru opriri și rostiri de ectenii speciale.  După aceasta, toți credincioșii prezenți la această sărbătoare au participat la agapa frățească pregătită de către trei familii bine credincioase din sat.

În final, s-au adus alese mulțumiri preoților împreună slujitori, familiilor care s-au ocupat îndeaproape de organizarea și susținerea acestui eveniment cu o însemnătate aparte pentru puținii credincioși din filia Labașinț, precum și autorităților locale pentru prezență și pentru asigurarea transportului credincioșilor.

Fie ca Sfântul și Slăvitul Proroc Ilie, ocrotitorul locașului de cult din filia Labașinț, să dobândească pentru noi prin rugăciunile sale bine plăcute lui Dumnezeu: duhul pocăinței și al smereniei, duhul blândeții și al înfrânării, al iubirii, al răbdării, al temerii de Dumnezeu și al bunei cinstiri!

Preot Paroh Dacian Gligor