Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu reprezentanții ASCOR din întreaga țară

Părinte Patriarh Daniel i-a primit sâmbătă, la Reședința Patriarhală, pe tinerii participanți la Consfătuirea Națională ASCOR.

Reprezentanții filialelor Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români din toată țara au fost însoțiți de părintele profesor Nicușor Beldiman, consilier la Sectorul teologic educațional al Administrației Patriarhale.

„Dacă anul trecut consfătuirea a fost ocrotită de Sf. I Calinic de la Cernica și am fost la mănăstirile Cernica și Pasărea, anul acesta consfătuirea a fost ocrotită de Sf. Ier. Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești, și, de aceea, am considerat că este bine să mergem să ne închinăm la moaștele Sf. Ier. Grigorie Dascălu, să vizităm Mănăstirea Căldărușani și să mergem și la mormântul Părintelui Arhimandrit Sofian Boghiu”, a spus părintele consilier într-o scurtă introducere.

„Văzând activitățile din aceste zile, ne-am bucurat că aveți în vedere schimbul de experiență între diferite filiale ASCOR din țară. Este foarte important să ne cunoaștem și țara, și specificul cultural și bisericesc, întrucât aceasta este o dimensiune îmbogățitoare”, le-a spus Patriarhul României tinerilor.

„Am remarcat, de asemenea, că unii dintre dumneavoastră aveți printre activități și împădurirea unor terenuri care nu sunt folosite acum cu agricultură. Această împădurire este foarte necesară, mai ales pentru a vedea peste ani cum au crescut acești arbori.”

„Este foarte important să avem în jur verdeață, să avem natura aproape și să avem un fel de moștenire pe care o lăsăm altora care vin după noi. Este foarte frumos când putem să legăm activitățile ASCOR-ului de cadrul natural”, a continuat Preafericirea Sa.

„Pe lângă activitățile pe care în general le cunoaștem, acestea legate de sănătatea persoanelor, de frumusețea naturii, trebuie cultivate, mai ales că Biserica Ortodoxă are o viziune liturgică cosmică, nu individualistă. «Toată suflarea să laude pe Domnul» înseamnă «toate creaturile». În privința aceasta sunt multe șanse de a oferi bucurie altora în timp, adică pe termen lung.”

„Vă felicităm pentru activitățile dumneavoastră, vă mulțumim și în același timp vă încurajăm să aveți cât mai multe schimburi de experiență, de cunoaștere mai aprofundată a diferitelor zone ale țării noastre, fiind o țară cu o mare diversitate – și geografică, dar și culturală”, a încheiat Părintele Patriarh Daniel.

Preafericirea Sa le-a oferit reprezentanților filialelor ASCOR volumele „Istoria veșmintelor liturgice din Răsăritul Ortodox” și „Sf. Ioan Casian: Texte alese”, apărute la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Duminică, în ultima zi a Consfătuirii Naționale ASCOR, tinerii participă la Sf. Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon – Nou” din București.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

https://basilica.ro/patriarhul-daniel-s-a-intalnit-cu-reprezentantii-ascor-din-intreaga-tara/

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/membrii-ascor-reuniti-la-bucuresti-in-vizita-la-resedinta-patriarhala-182207.html

https://basilica.ro/reprezentantii-ascor-si-au-comemorat-inaintasii-foto/

https://basilica.ro/ce-spun-tinerii-din-ascor-despre-intalnirea-cu-patriarhul-daniel-a-sadit-samanta-cea-buna-in-sufletele-noastre/