Ruga de la Păiușeni

Cu ajutorul Lui Dumnezeu în după amiaza zilei de 16.07.2023 în Duminica a-6-a după Rusalii(Vindecării slăbănogului de la Capernaum) de la orele 18:00 am săvârșit slujba deTe-Deum drept mulțumire adusă Lui Dumnezeu pentru binefacerile dăruite tututor credincioșilor din Parohia Păiușeni.

Aducând o continuitate a tradiției parohiei, începute acum 33 de ani, venită prin dorința familiei credinciosului Păiușan Nicolae(Vivi)  dimpreună ceilalți credincioși și cu preoții parohi care au slujit parohia de-a lungul vremii, astăzi ne aflăm la cea de a-33-a ediției a sărbătorii satului, și anume „Ruga de la Păiușeni”, care se săvârșește în preajma sărbătorii de Sfântul Prooroc Ilie.

Aducem mulțumiri întâi de toate Bunului Dumnezeu, pentru binefacerile revărsate asupra noastră, a parohiei Păiușeni împreună cu toți credincioșii. De asemenea, aducem mulțumire Conducerii primăriei Chisindia, reprezentată prin domnul primar Pașca Ionel și domnul viceprimar Andraș Gianin, pentru întreaga susținere a desfășurării activităților pastorale ale parohiei, asigurându-i de o bună colaborare și pe viitor.

Mulțumirea cuvenită aducem conducerii Consiliului Județean Arad, reprezentată prin domnul vicepreședinte Bulbuc Ionel prezent în mijlocul nostru, mulțumindu-i de asemenea pentru grija conducerii și sprijinul oferit până acum și de acum înainte.

Slujba de Te-Deum s-a săvârșit în prezența preoților: Pr. Romică Confideratu de la Parohia Zărand, Pr. Doru Măriuța de la Parohia Camna, Pr. Birău Alexa de la Parohia Chisindia, Pr. Florin Gașpar de la Parohia Cărand, Pr. Marius Horga de la Parohia Pleșcuța, Pr. Păiușan Simion preot pensionar, fiul al satului și Pr. Paroh Andrei Oprea.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preotul paroh aducând la inimile credincioșilor semnificația zilei de astăzi și despre minunile făcute de Sfântul Ilie.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă oferită de către domnul Vasile Păiușan împreună cu conducerea primăriei Chisindia.

Pr. Paroh Oprea Andrei