Tabăra „Tinerețe în Ortodoxie” – prilej de bucurie pentru copii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, peste 80 copii din Arhiepiscopia Aradului au participat în aceste zile la sesiunea I a celei de-a IV – a ediții a taberei „Tinerețe în Ortodoxie”, organizată de Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, în parteneriat cu Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean Arad.

Cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, veniți din tot județul Arad, acești copii au petrecut trei zile în frumosul complex Căsoaia, unde s-au rugat, s-au jucat, au participat la diverse competiții, au făcut karaoke, au dansat și, mai ales, s-au bucurat unii de ceilalți, legând noi prietenii.

Întrucât această sesiune a început în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după rugăciunea de început, s-au propus discuții cu privire la Biserica noastră Apostolică, precum și la rolul Sfinților Apostoli în parcursul creștinismului. Preoții organizatori, de asemenea,  au propus în fiecare zi diverse teme de discuții, care făceau ca timpul de odihnă dintre probele sportive sau răgazul dintre ateliere să fie unul folositor și petrecut cu sens.

S-au purtat discuții cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean cu privire la siguranța școlară, s-a organizat un scurt curs de prim ajutor, s-au ținut cateheze cu diverse teme din învățătura noastră de credință, toate acestea fiind căi de petrecere a timpului în coordonatele frumoase ale învățării, relaxării și dobândirii de noi abilități.

Copiii au avut prilejul de a povesti și de a veni cu propuneri pentru continuarea amenajării complexului turistic cu cei care îl administrează: domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad; domnul Ionel Bulbuc, vicepreședintele acestei instituții; domnul Sergiu Bîlcea, deputat în Parlamentul României și doamna Ioana Enghelhardt, directorul Centrului Cultural Județean Arad.

„Prin taberele pe care organizăm, știm că reușim să aducem bucurie copiilor, orientându-le atenția înspre întâlnirea lor cu Dumnezeu, într-un cadru relaxat și frumos, specific unei bune petreceri a vacanței.   Acesta este gândul pe care îl avem: să-L așezăm pe Dumnezeu în sufletele celor mici, ca fiind Prietenul, Apropiatul și Bunul însoțitor în toate cele ale vieții. Ne jucăm cu ei, participăm și noi, preoții, în competițiile sportive, cântăm, dansăm și ne bucurăm alături de ei, arătându-le că preoții sunt, în adevăratul sens al cuvântului, acele brațe mereu întinse înspre lume, în care se găsește odihnă și elan, bucurie și încredere. Să facă Dumnezeu ca anul viitor să putem dubla numărul participanților”, a subliniat pr. Vlad – Sergiu Sandu, președintele Asociației Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului.

Întrucât numărul solicitărilor de a participa la aceste tabere este foarte mare, în vara aceasta, în a doua jumătate a lunii August, se vor organiza noi sesiuni, despre care puteți afla de pe site-ul Arhiepiscopiei Aradului și pagina de Facebook: Filantropia Arad.

Protos. Dr. Iustin Popovici

Consilier cultural

https://basilica.ro/arad-peste-80-de-adolescenti-au-participat-la-o-noua-editie-a-taberei-tinerete-in-ortodoxie/