Binecuvântare chiriarhală în Parohia Cărand

În Duminica a 11-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în Parohia Cărand, Protopopiatul Sebiș unde a săvârșit rânduiala binecuvântării lucrărilor de renovare care s-au realizat la biserică, casa parohială și a sfințit o troiță.

După aceasta, Chiriarhul arădean a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Buna Vestire”, înconjurat de un sobor de slujitori. Din sobor au făcut parte: Pr.Beni Ioja, protopopul Sebișului, Arhid. Emanuel-Ioan Proniuc, secretar eparhial, Pr. Daniel-Mirel Dumitru de la Parohia Chișineu Criș, Pr. Flavius David de la Parohia Seliștea și Pr. paroh Dr. Florin-Ioan Gașpar.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre ,,Iertarea greșalelor” (în baza citirilor scripturistice ale duminicii: 1 Cor. 9; Matei 18) care va găsi justificarea fiecărui credincios în conștiința proprie potrivit căinței sau ispășirii pentru cele ce încalcă rânduiala cunoscută. Cântărirea faptelor, cuvintelor sau cugetelor o invocăm în Rugăciunea Domnească, adică, cerem iertare în măsura în care înșine putem ierta.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Dr. Florin-Ioan Gașpar, parohul comunității ortodoxe din Cărand, a fost hirotesit sachelar, în semn de apreciere pentru toată strădania depusă pentru înfrumusețarea celor binecuvântate astăzi.

Protos. Iustin Popovici