Cerc pastoral-misionar în Parohia Lipova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, marți, 15 august, a avut loc întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral – misionar Lipova, coordonat de către preotul Ardeuan Florin.  

Întrunirea a debutat la ora 17:00, în Biserica parohiei Lipova cu hramul Adormirea Maicii Domnului, prin oficierea tainei Sfântului Maslu săvârșită de un sobor de preoți. Din sobor au făcut parte: Pr,Sirian Mircea secretarul Protopopiatului Lipova, Pr. Pop Gheorghe de la parohia Zăbrani, Pr. Ungur Daniel Nicolae de la parohia Păuliș, Pr. Covăsânțan Stelică Traian de la parohia Cladova, Pr. Jivănescu Vasile de la parohia Șoimoș, Pr.Corâci Cosmin Călin de la parohia Odvoș,  Pr.Ardeuan Florin de la parohia Chesinț, Pr. Neicu Alexandru preot slujitor la parohia Lipova și părintele Moț Raul -Adrian,preot paroh la parohia Lipova.

Părintele Moț Raul -Adrian a susținut referatul cu tema ,,Muzica bisericească în Biserica Ortodoxă Română, între artă religioasă și rugăciune’’.

,,Muzica este expresia vie a unor stări sufleteşti ale omului, e o oglindă în care se reflectă speranţele şi înfrângerile lui, credinţa şi iubirea lui față de Dumnezeu. De aceea, muzica psaltică bizantină este un tezaur pentru Biserică și pentru întreaga Ortodoxie.,,

La final părintele paroh Moț Raul a adus multumiri preoților prezenți dar și credincioșilor.

Pr. Ardeuan Florin-Dan