CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA PRUNIȘOR

Marți, 15. 08. 2023, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, începând cu orele 17:00, în Biserica parohială cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitatea Prunișor, a avut loc întrunirea preoților din Cercul Pastoral Misionar Buteni, coordonat de către părintele Florin Oarcea.
Cu această ocazie, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de 13 preoți. Din sobor au făcut parte: Pc. Pr. Birău Alexa, de la parohia Chisindia, Pc. Oarcea Florin de la Parohia Almaș, Pc. Pr. Rada Ioan de la Parohia Sălăjeni, Pc. Pr. Suciu Flavius de la Parohia Rănușa, Pc. Pr. Groza Ștefan, de la Parohia Dieci, Pc. Pr. Dr. Gașpar Florin, de la Parohia Cărand, Pc. Pr. Gaiță Dan de la Parohia Rădești, Pc. Pr. Gabriel Juc de la Parohia Vărșand, Pc. Pr. Raul Bele de la Parohia Secaș, Pc. Pr. Andrei Oprea de la Parohia Păiușeni, Pc. Pr. Mădălin Rău de la Parohia Revetiș, Pc. Pr. Anghel Cătălin de la Parohia Joia-Mare și Pc. Pr. Dr. Avram Florin Ioan de la Parohia Prunișor.
Cuvântul de învățătura a fost rostit de către Părintele Raul Bele de la Parohia Secaș care a scos în evidență aspecte esențiale cu privire la importanța Preacinstirii Maicii Domnului, subliniind atenția și respectul pe care i le oferă credincioșii an de an în mod incomensurabil. Maica Domnului este mama tuturor creștinilor care, cu brațele ei calde ne ocrotește și ne primește în marea familie a iubitorilor de Dumnezeu.
Răspunsurile la slujbă au fost oferite de către corul „Sfântul Stelian” al Parohiei Prunișor, condus de către Denis Roșu Drăgan.
La final, preotul paroh Avram Florin Ioan a adus mulțumiri soborului preoților și tuturor credincioșilor prezenți. Seara s-a încheiat cu tradiționala agapă frățească.
Prof. Denis-Alexandru Roșu-Drăgan