Membrii Asociației Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului au fost distinși de președintele Consiliului Județean Arad

Sâmbătă, 16 Septembrie 2023, în fața ierarhilor arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, dar și a Preasfințitului Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix și a unui numeros public, în cadrul unui eveniment de suflet, organizat în Sala Mare a Palatului Cultural din Arad, membrii Asociației Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului au primit, din partea domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, distincția „Bene Merenti”, pentru implicarea în societatea civilă.

Această distincție vine în contextul aprecierii pe care Consiliul Județean o arată față de membrii acestei asociații care se implică an de an în organizarea taberelor „Tinerețe în Ortodoxie”, de care se bucură sute de copii din tot județul.

„Am avut ocazia să cunosc unii dintre acești oameni cu har cu ocazia celor cinci tabere ortodoxe organizate în colaborare cu Consiliul Județean Arad. Sute de copii și de tineri arădeni au fost angrenați în activități de dezvoltare spirituală, de socializare directă, de la om la om, iar în peisajul sălbăticit al lumii de astăzi, confiscat de modelele false de pe rețelele sociale și realitatea virtuală, aceste reuniri sunt ca un pansament pe o rană. Ele deschid ochii participanților, îi determină să interacționeze, le explică sensul real al vieții și îi mențin în parametrii credinței. Pentru colaborarea lor sufletistă, necondiționată, la proiectul taberelor ortodoxe, am decis să oferim distincții simbolice preoților implicați. Le mulțumesc pentru că sunt activi și am încredere că generația lor tânără va reuși să continue munca importantă începută la nivelul Arhiepiscopiei Aradului, pentru cultivarea binelui, a vieții și valorilor creștine în localitățile unde muncesc, pentru binele județului Arad și al României!”, a subliniat domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, peste 30 de voluntari implicați în organizarea acestor tabere au primit diplome de apreciere și recunoștință, înțelegând că aportul acestora este unul cât se poate de necesar și considerabil în organizarea care implică multă dăruire și devotament, dragoste și implicare.

Părintele Vlad – Sergiu Sandu, președintele Asociației Filantropia, în numele colegilor și a voluntarilor, a mulțumit pentru această distincție, declarând că „aceasta aduce o mare bucurie, reprezentând o mare cinste pentru noi, dar este și o responsabilitate pentru cele pe care avem a le face pe viitor”.

Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului este condusă din anul 2021, primul an al organizării acestor tabere, de către pr. Vlad – Sergiu Sandu, în componența acesteia fiind implicați: arhid. Bogdan – Gheorghe Noghiu, Pr. Gabriel Streulea, pr. Florin – Ioan Avram, pr. Valentin Săvușcă, pr. Radu Sas, pr. Lucian Gaidoș, pr. Gabriel Vladu, Teofil Balan și Carmen Crișan.

Această asociație face parte din Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Protos. Dr. Iustin Popovici