În Duminica a XXIV-a după Rusalii, a Învierii fiicei lui Iair, în parohia Şepreuş, protopopiatul Arad, s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, cu ocazia întrunirii preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonat de PC Părinte Daniel-Mirel Dumitru, de la parohia Chişineu-Criş I.
La Taina Sfântului Maslu au slujit următorii preoţi: Pr. Daniel-Mirel Dumitru-parohia Chişineu-Criş I, Pr. Viorel Boțoc-parohia Socodor, Pr. Gabriel Gosta-parohia Șimand, Pr. Ioan Pavel-parohia Sintea-Mare, Pr. Dan-Viorel Albiș-parohia Chișineu-Criș II, Pr. Mircea Hurdea-parohia Șimand, Pr. Ovidiu Ardelean-parohia Şiclău, Pr. Sandu Costin-parohia Pilu, Pr. Nicolae Vidican-parohia Mişca, Pr. Adinel Popovici- parohia Grăniceri, Pr. Cantemir Lipovanu –preot pensionar şi preotul paroh Florin Borca.
Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Nicolae Vidican, de la parohia Mişca, care a evidenţiat în cuvântul său principalele învăţături care se desprind din pericopa evanghelică a acestei duminici, respectiv învăţătura Bisericii cu privire la moarte și înviere, învățătură reflectată și prin celelalte învieri din morți pe care le-a săvârșit Domnul nostru Iisus Hristos și care sunt relatate pe paginile Sfintei Scripturi, respectiv Învierea fiului văduvei din Nain și Învierea lui Lazăr, toate acestea prefigurând Învierea din morți a Însuși Fiului lui Dumnezeu, care este arvuna învierii tuturor celor adormiți. Părintele a subliniat în cuvântul său şi importanţa mărturisirii învierii spirituale la care ne cheamă pe toți Hristos prin Evanghelie, adică ridicarea noastră de pe ,,patul morții„, înțelegând această ridicare ca o înviere a noastră din moartea duhovnicească pe care o cauzează păcatul în viața omului. Aceasta presupune, însă, o lucrare sinergică, adică o impreună-lucrare a omului prin credință cu Harul lui Dumnezeu, cu această mână pe care o întinde Hristos fiecăruia spre ridicarea noastră de sub osânda păcatului.
Preotul paroh, Florin Borca a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi, susținând apoi referatele cu următoarele teme:,,Activități social-filantropice orientate către sprijinirea persoanelor vulnerabile , în special a vârstnicilor părăsiți sau a celor care se află în situații dificile’’ şi ,,Considerații generale despre cântarea corală în Biserica Ortodoxă Română. Compozitori de seamă, coruri armonico-polifonice reprezentative, stiluri componistice în cântarea corală”. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.
Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 05 noiembrie, în parohia Socodor.
Pr. Daniel-Mirel Dumitru, parohia Chişineu-Criş I.