În fiecare an, la data de 26 octombrie, când întreaga Biserica Ortodoxă Română cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvărâtorul de Mir, Parohia Ortodoxă Mădrigești, biserica Șoimuș care-l are ca ocrotitor se află în zi de mare sărbătoare.
„Dintre toate categoriile de sfinți pe care îi cinstim în cursul anului bisericesc, martirii sau mucenicii ocupă un loc special în evlavia dreptcredincioșilor creștini, datorită vieții lor curate și a curajului cu care L-au mărturisit pe Hristos; ei nu s-au înspăimântat nici de calomnii, nici de defăimări, nici de jigniri sau torturi fizice. Li se confiscau averile, erau îndepărtați din funcțiile publice, erau aruncați în temnițe sau în arenele romane, unde trebuiau să lupte inegal cu gladiatorii și fiarele sălbatice, dar nu se înfricoșau câtuși de puțin de chinurile fizice, deoarece aveau convingerea că nu pe pământ are omul cetate stătătoare (cf. Evrei 13, 14), ci dincolo, în veacul ce va să fie, adică în Împărăția lui Dumnezeu.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de preotul paroh apoi a urmat săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. Din sobor au făcut parte Pr. Luşca Ciprian Dumitru de la parohia Zimbru, Pr. Horga Petru-Marius de la Parohia Pleșcuța, Pr. Ciprian Gheorghe Bisorca de la Parohia Iercoşeni și preotul paroh Zbîrcea Teodor-Gheorghe.
Părintele Luşca Ciprian Dumitru de la parohia Zimbru a ținut un bogat și ziditor cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat că rugina este moartea fierului, el piere fiincă rugina îl mănâncă. Vedeți cât de multe vagoane părasite sunt acum în spatele gărilor, rămășițe de vagoane și de locomotive, vedeți munți de fiare ruginite. Dar de ce roade rugina fierul? Fiindcă acesta a rămas nefolosit, fiindcă vagoanele sunt lăsate de izbeliște, fiindcă nimeni nu are grijă de ele. Ei bine asta să vă arate că, dacă și sufletul vostru va rămâne în nelucrare, într-o deplină nepăsare față de mântuire, dacă nu vom fi într-o vesnică mișcare spre bine, spre curătie și spre sfințenie, ci vom fi asemănatori fiarelor vechi, nu rugina va acoperi atunci sufletul nostru, ci ceva mult mai rău: moartea, moartea duhovnicească va pune stăpânire pe sufletul nepăsator. Mișcarea este o lege generală a naturii: unde nu este mișcare, acolo este moarte. Trebuie ca toate puterile sufletului nostru să fie în mișcare neobosită, necontenită, ca ele să fie în continuă mișcare, să năzuiască spre Hristos, să năzuiască spre Împărăția Lui Dumnezeu.
La finalul slujbei, părintele paroh Zbîrcea Teodor Gheorghe, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți iar ziua s-a încheiat cu o agapă frățească.
Pr. Zbîrcea Teodor Gheorghe