Seminariști arădeni în misiune la hramul Schitului de maici din Bodrogu-Vechi

Luni, 25 martie, cu ocazia praznicului Buneivestiri, un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad a participat la sărbătoarea primului hram al Schitului de maici „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Bodrogu-Vechi.  

Din soborul slujitorilor au făcut parte: Preacuviosului Părinte Protosinghel Grigorie Timiș – starețul Mănăstirii Hodoș-Bodrog, Preacuviosul Părinte Protosinghel Nicolae Tang, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, Preacuviosul Părinte Ieromonah Antonie Oanea și Părintele Diacon Marius Lăscoiu-Martin, profesor de Muzică bisericească la Seminarul Teologic Ortodox Arad, care i-a însoțit pe tinerii elevi.

În prezența a numeroși credincioși veniți să o cinstească pe Maica Domnului, seminariștii au dat răspunsurile la slujba Acatistului și la slujba Vecerniei unită cu Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, PC. Părinte Protos. Nicolae Tang a explicat semnificațiile liturgice, biblice, patristice și istorice ale sărbătorii Buneivestiri ca sămânță și început al mântuirii neamului omenesc (cf. troparului sărbătorii), ilustrând momentul plin de taină al întâlnirii Arhanghelului Gavriil cu Fecioara Maria și răspunsul liber, afirmativ al acesteia la alegerea lui Dumnezeu de a îl primi în pântece pe Fiul Său.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Nicolae a mulțumit tuturor pentru prezență, făcându-se vocea maicii starețe, Monahia Teodora Opriș. A urmat apoi agapa frățească, prin grija maicilor ostenitoare de la schit.

Seminarul Teologic Ortodox Arad desfășoară o bogată activitate misionară prin elevii și profesorii săi, atât în municipiu, cât și în județ, onorând invitațiile primite în funcție de posibilități.

Diac. Prof. Marius Lăscoiu-Martin 

Seminarul Teologic Ortodox Arad