Arhiepiscopul Aradului la hramul bisericii din Parohia Aradul Nou

Luni 23 aprilie 2024, în ajunul praznicului pomenirii Sfântului Marelui Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, în Parohia Ortodoxă Aradul Nou a avut loc un eveniment deosebit de bucurie duhovnicească a sărbătoririi hramului bisericii.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba de Vecernie cu Litie, la finalul căreia s-a făcut înconjurarea bisericii cu sfintele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, primite în dar cu acest prilej.

La finalul slujbei, după frumosul cuvânt de învățătură rostit de către Chiriarhul locului despre viața si importanța Sfântului Mare Mucenic Gheorghe pentru fiecare dintre noi, părintele Silviu Nicolae Faur parohul bisericii a mulțumit ierarhului pentru părinteasca dragoste si purtare de grijă față de parohie si pentru arhiereasca binecuvântare și prezență în mijlocul credincioșilor, oferindu-i din partea soborului preoților parohiei și a enoriașilor o icoană a Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Daruri din partea gazdelor a primit și Prea Onoratul Părinte Flavius Petcuț protopopul Aradului și oficialitățile prezente la slujbă: dl. Călin Bibarț primarul Aradului și dl. deputat Sergiu Bâlcea.

În 2016, în Duminica a 3-a din Postul Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu Arhiepiscop al Aradului, după săvârșirea Sfântei Liturghii în biserica cu hramul ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Aradul Nou, înconjurat de un sobor de preoţi, a sfințit icoana „Sf. M. Mc. Gheorghe” realizată în tehnica quiling în premieră națională în eparhia Aradului, de copii centrului catehetic al parohiei coordonați de părintele Gabriel Mariș. Această icoană a ocrotitorului acestui sfânt locaș, copie fidelă a icoanei de pe catapeteasmă, a fost oferită de către copii bisericii cu prilejul hramului.

Până târziu în seară, credincioșii au rămas în biserică pentru a se închina Sfintelor moaște.

Pr. Gabriel Cosmin Mariș