Cântecul care te cheamă la rugăciune. Ediția a XV-a, Gurahonț

În cadrul parteneriatului dintre Biserica Ortodoxă Gurahonţ şi Liceul „Ioan Buteanu” cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, în fiecare an, în această perioadă, în Parohia Gurahonţ, în cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiiilor” se desfăşoară concursul de bătut toaca „Cântecul care te cheamă la rugăciune”, cu premii de Sfintele Paşti.

Anul acesta în data de 25 aprilie 2024 a avut loc cea de a XV-a ediţie a concursului, care s-a desfăşurat în biserică parohială datorită vremii nefavorabile de afară.

La acest concurs au participat un număr de 60 de elevi, din parohia Gurahonț și din partea Liceului  „Ioan Buteanu” Gurahonț.

În deschiderea concursului  a fost rostită o rugăciune  și un cuvânt introducere de către preotul paroh Moț Aurelian Iulian spunând: Toaca este o formă de rugăciune adusă lui Dumnezeu, o lucrare care punctează timpul și îndreaptă atenția oamenilor de la cele trecătoare la cele veșnice. Toaca este o chemare, adresată tuturor, care îi face conștienți pe copiii și pe tinerii de astăzi asupra faptului că în lucrurile simple se găsește bucurie multă, pace și o ocazie binecuvântată de a petrece un timp de calitate, ziditor de suflet.

Apoi părintele a punctat faptul că în parohia Gurahonț concursul de bătut toacă reprezintă o tradiție începută cu 15 ani în urmă de către răposatul Pr.Ic.Stv. Moț Crăciun-Dorel, inițiatorul acestui concurs.

A urmat apoi și un scurt discurs al doamnei director Paul Cristina, urându-le mult succes participanților.

Concursul a fost jurizat de:

Din partea Bisericii ortodoxe Gurahonț Pr. paroh Moț Aurelian Iulian. Din partea Liceului  ,,Ioan Buteanu”, dir. adjunct Vesa Ciprian, prof. Petroman Nicoleta, prof.Lehaci Angelica și prof. Dan Andreea.

Au fost acordate premii și mențiuni:

 Marele premiu a fost acordat elevului Lehaci Pavel clasa a XII-a de la Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț.

Premiul I a fost acordat elevilor: Braica Ionela clasa a X-a, Coșar Florina clasa a X-a,  Petroman Viorel clasa a IV-a, Tîrzuman Andrei clasa a IV-a, Blidar Maria clasa a III-a, Stoian Patricia clasa a III-a de la Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț.

Premiul al II-lea elevilor: Ancateu Eduard clasa pregătitoare, Dașcău Ionuț clasa I, Stoian Ștefania clasa a -IV-a,  Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț.

Premiul al III-lea elevilor: Zimbran Ionuț clasa I, Miron Maria clasa a-III-a, Iovuța Eduard clasa I, Joldea Delia clasa a III-a de la  Liceul  ,,Ioan Buteanu” Gurahonț  și mențiuni tuturor celorlalți elevi participanți.

De asemenea, din partea Bisericii Ortodoxe Gurahonţ fiecare concurent a primit o diplomă de participare, iconițe și dulciuri.

La final preotul paroh Moț Aurelian Iulian a mulțumit conducerii Liceului ,,Ioan Buteanu” Gurahonţ, juriului și participanților.

Pr. Moț Aurelian Iulian