Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă pentru seminarii şi licee teologice se desfășoară la Brașov

Elevi de la seminarii şi licee teologice din toată țara susțin joi dimineață, la Brașov, proba scrisă la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șchei, în prezența Mitropolitului Laurențiu al Ardealului.

„Olimpiada de Religie nu poate fi decât un prilej fericit de a descoperi fiecare apostolul și misionarul din voi, de a vă lupta pentru binele poporului și al Bisericii noastre”, le-a spus IPS Laurențiu elevilor.

La eveniment participă și un reprezentant al Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale, Pr. Constantin Andrei, inspector patriarhal, care a transmis mesajul Patriarhului Daniel către participanți.

„Voi, dragi elevi, ați ales să nu vă potriviți acestui veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții pentru a fi sarea pământului și lumina lumii”, a subliniat Patriarhul României.

„Participarea voastră la acest concurs arată că învățământul nostru teologice preuniversitar continuă să rodească, promovând cunoașterea lui Dumnezeu, a omului, a cosmosului, a valorilor morale creștine precum: prietenia, dragostea, pacea, răbdarea, dreptatea, înțelegerea, responsabilitatea – ca principii de bază ale credinței creștine”, a transmis Preafericirea Sa.

Tot în deschiderea olimpiadei, Conf. Univ. Dr. Vasile Timiș, Inspector general în Ministerul Educației, a primit „Crucea Șaguniană” pentru laici.

Programul Olimpiadei Naţionale de Religie Ortodoxă pentru seminarii şi licee teologice are loc la Cheile Grădiştei, Resort Fundata, judeţul Braşov în perioada 25-28 aprilie. Pentru ceilalți elevi, Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă va fi organizată în perioada 8-12 mai: pentru gimnaziu, la Focșani, iar pentru liceu – în Piatra Neamț.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

https://mitropolia-ardealului.ro/olimpiada-nationala-de-religie-ortodoxa-seminarii-si-licee-teologice-a-inceput-la-brasov/

https://basilica.ro/olimpiada-nationala-de-religie-ortodoxa-pentru-seminarii-si-licee-teologice-se-desfasoara-la-brasov/

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/olimpiada-nationala-pentru-seminarii-si-licee-teologice-la-brasov-189260.html