Cerc misionar în parohia Petriș

În Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca,  luna lui prier, ziua 21,  de la ora 13.00, imediat după Sfânta Liturghie, preoții Cercului Misionar de la Săvârșin s-au întâlnit în biserica cu hramul Sfântul Gheorghe a parohiei Petriș, pentru a  săvârși taina sfântului maslu pentru credincioșii de aici și din satele apropiate.

Frumoasa biserică a parohiei a fost  construită în anul 1883, parohia având la acea vreme 2483 de credincioși ( iar astăzi 270 de suflete),  din cărămidă, acoperită cu tablă , crucea de pe turn suflată cu aur și executată de Gheorghe Lazăr iar cea de pe Sf Altar este din titan suflată cu aur adusă din Ucraina, strajuind, de sute de ani,  satul mioritic  și locuitorii săi.

La maslu au participat preotii: Valentin Viliga de la parohia Ilteu, pr. Cătălin Craveț de la parohia Roșia, pr. Laurențiu Suba de la parohia Căprioara, pr, Călin Mădăluță de la parohia Săvîrșin , pr. Florin Suba de la parohia Pojoga  și părintele pensionar Ionel Bălănescu , alături de preotul paroh al parohiei Petriș, Ștefan Dimitriu.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Calin Mădăluță, care a vorbit despre anul omagial al îngrijirii celor vârstnici și bolnavi, care pe lângă cele necesare trupului au nevoie de îngrijire sufletească, în acest sens, taina sfantului maslu având o însemnătate deosebită pentru cei în suferintă. La maslu au fost prezente și autoritățile locale.

Așadar să zicem cu toții: ” Multnevoitorului al lui Hristos Ma­re­lui Mucenic Gheorghe, acum toți din su­flet să-i cântăm, lăudându-l pe el în sfințitele locașuri, ca pe un preastrălucit mare soare al mu­cenicilor; și ca unui apărător al credincioșilor și ajutător, cu credință să-i cân­tăm: Bucură-te, purtă­torule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe!”

Pr. Călin Mădăluță