ETAPA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADEI DE RELIGIE ORTODOXĂ ARAD 2024

Astăzi, 13 aprilie 2024, Seminarul Teologic Ortodox Arad a fost gazda etapei județene a Olimpiadei de Religie – cultul ortodox- destinată claselor V – XII.

În cadrul acestui eveniment, cei 129 de candidați pasionați de disciplina religie au participat la concursul școlar ,,pentru suflete”, având bucuria de a se întâlni cu Ierarhul lor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Olimpiada de Religie s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu și sub îndrumarea doamnei prof. Veronica Sirca, Inspector Școlar pentru disciplina religie.

Elevii participanți s-au pregătit temeinic, fiind entuziasmați să-și prezinte munca și cunoștințele dobândite, în speranța de a se califica pentru etapa națională a Olimpiadei de Religie. Această etapă va avea loc în perioada 8-12 mai 2024, la Focşani, în județul Vrancea, pentru clasele V-VIII, și la Piatra Neamţ, judeţul Neamţ,  pentru clasele IX-XII.

În cuvântul Înaltpreasfinţiei Sale, a fost subliniat rolul religiei în educația și formarea tinerilor, evidenţiind faptul că înțelegerea și respectarea valorilor spirituale sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei personalități echilibrate și pentru cultivarea unei vieți sociale și morale prospere.

Atât Înaltpreasfinția Sa, cât şi doamna Inspector Veronica Sirca şi pr. prof. Călin-Dan Teuca, directorul seminarului arădean, le-au urat olimpicilor mult succes, multă dorință de studiu şi putere în continuare pentru a-și apăra dreapta credinţă.

Andreea-Diana Murariu, Seminarul Teologic Ortodox Arad