Misiunea Facultății de Teologie din Arad în Parohia Crocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, Părintele Conf. univ. dr. Lucian Farcașiu, a răspuns invitației de a fi prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Crocna în a patra seară duhovnicească a Postului Mare.

Astfel, în seara zilei de 12 Aprilie 2024, părintele profesor a slujit împreună cu părintele Darius Pasc de la Parohia Bonțești și cu părintele paroh Bej Florin Taina Sfântului Maslu de obște.

La sfârșitul slujbei, Părintele Lucian Farcașiu a rostit un cuvânt de învățătură spre zidirea sufletească a credincioșilor. În cuvântul său, în contextul anului omagial din Patriarhia Română dedicat îngrijirii bolnavilor și Sfinților Tămăduitori, părintele profesor a vorbit credincioșilor  despre vindecarea duhovnicească și vindecarea trupească, arătând care este relația dintre Taina Spovedaniei, Taina Sfintei Împărtășaniei și Taina Sfântului Maslu. De asemenea părintele profesor a îndemnat credincioșii să caute mai întâi vindecarea sufletească participând cu regularitate la Tainele și la slujbele Bisericii, să înmulțească rugăciunea de acasă și să se ostenească cu bucurie pe calea nevoinței Postului celui Mare, ca să ajungă fiecare mai luminat, mai curat și mai bun la slăvitul Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În încheiere Părintele paroh a mulțumit Părinților pentru toată osteneala depusă, în mod special părintelui profesor Lucian Farcașiu pentru ziditorul cuvânt de învățătură apreciind și misiunea pe care Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad o are prin dascălii ei, în mijlocul parohiilor, a foștilor studenți care astăzi slujesc la Sfintele Altare ale Bisericilor Eparhiei noastre.

Pr. Florin Bej