Conferință-dialog în Sala festivă a Facultății de Teologie din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, cu Consiliul Județean Arad și cu Centrul Cultural Județean Arad, organizează în data de 30 mai 2024, începând cu orele 19, în Sala festivă a Facultății de Teologie din Arad, conferința dialog cu tema Rugăciunea inimii în tradiția siriacă. Modele de sfinți și pusnici.

La această conferință este invitat părintele Sabino Chialà și părintele Agapie Corbu specialiști în spiritualitatea siriacă. De asemenea, în cadrul evenimentului Corul psaltic Sf. Ioan Damaschin” va oferi un moment muzical prin interpretarea unor imne bisericești, specifice perioadei Penticostarului.

Invitatul special, părintele Sabino Chialà, teolog și siriacist de marcă, superiorul comunității monastice din Bose, recunoscut internațional ca fiind cel mai titrat specialist în viața și opera Cuviosului Isaac Sirul, unul dintre cei mai reprezentativi autori filocalici răsăriteni.

Întâlnirea va fi moderată de Protos Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Intrarea este liberă!