Duminica Femeilor Mironosițe la biserica ortodoxă din Săvârșin

În duminica a treia după Sfintele Paști prăznuim  duminica femeilor mironosițe sau a grijii de împlinire a celor cuvenite  la moartea Dumnezeului nemuritor,  pe care au aratat-o niste femei, în biserica din Săvârșin, imediat dupa încheierea Sfintei Liturghii, și-a aratat prețuirea și respectul pentru Grupul Femeilor Mironosițe al parohiei.

Grupul   este format din anul 2018, și care prin  contribuțiile proprii lunare au reușit să dezvolte activități  filantropice, sociale, culturale, educative în comunitatea din Săvârșin și nu numai. Din Grupul Femeilor Mironosițe fac parte doamne care își desfășoară activitatea în diverse domenii. Acțiuni ca:  ”Un copil, o carte”,  ”O masă caldă pentru nevoiași”, ”Ghiozdanul pentru școală”, ”Scoala de vară pentru copii”,  susținerea Ansamblului ”Băgrinul” sau activități de renovare  și de înfrumusețare  a interiorului/exteriorului  bisericii, achiziționarea de obiecte de cult, veșminte sunt doar câteva dintre frumoasele ”amprente” lăsate de femeile credincioase și cu suflet mare.

Tot în Duminica Mironosițelor, noul grup coral al parohiei  ”Anghelos junior” și-a început activitatea, activând alături de corala  mare a parohiei, Anghelos.

”Anghelos junior” are în componență tineri cu varsta între 9-14 ani, coordonați și ei de Flavius Mihoată secondat fiind de Mădălina Bodea, care vor aduce Slavă lui Dumnezeu prin intervenții la Sfânta Liturghie și vor avea îndatorirea de a activa ”misionar”.

Pr. Călin Mădăluță