CERC PASTORAL – MISIONAR ÎN PAROHIA ȚIPARI

Duminica a III-a după Sfintele Paști (a Mironosițelor), 19 mai 2024, a fost un nou prilej de întâlnire și rugăciune a preoților din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați de către Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru de la parohia Chișineu-Criș I.

Astfel, preoții prezenți s-au întrunit de această dată în parohia Țipari, din protopopiatul Arad, unde, începând cu ora 17:00, au săvârșit Taina Sfântului Maslu. Soborul preoților slujitori a fost alcătuit din: Pr. Daniel-Mirel Dumitru – Parohia Chișineu-Criș I, Pr. Dan Viorel Albiș – Parohia Chișineu-Criș II, Pr. Viorel Boțoc – Parohia Socodor, Pr. Cătălin Tulcan – Parohia Socodor, Pr. Ovidiu Ardelean – Parohia Șiclău, Pr. Gabriel Gosta – Parohia Șimand, Pr. Mircea Hurdea – Parohia Șimand, Pr. Adinel Popovici – Parohia Grăniceri, Pr. Costin Sandu – Parohia Pilu, Pr. Florin Borca – Parohia Șepreuș, Pr. Nicolae Vidican – Parohia Mișca, Pr. Adrian Hanțiu – Parohia Vânători, Diacon Florin Pavel și preotul paroh Mihai Oprea.

Cuvântul de învățătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Florin Borca de la Parohia Șepreuș, care, prin cuvântul rostit în legătură cu pericopa evanghelică a acestei duminici, a evidențiat principalele virtuți ale femeilor mironosițe, care s-au învrednicit pentru a putea primi vestea că Iisus Hristos a înviat, ca răsplată a credinței, dragostei și curajului lor. Astfel, ele devin modele, în special ale femeilor creștine din toate timpurile și ucenițele Domnului, așa cum le numește imnografia bisericii, propovăduind întregului neam omenesc Învierea din morți a Mântuitorului.

Răspunsurile la Sfânta Taină a Maslului au fost date de corul mixt „Armonia” al Catedralei Ortodoxe Vechi din Arad, dirijat de prof. Ovidiu Boar, fapt care a întregit bucuria sărbătorii şi a prilejuit adevărate momente de trăire şi înălţare spirituală pentru toţi cei prezenţi.

În finalul întrunirii părintele paroh Mihai Oprea a mulțumit credincioșilor prezenți și a susținut în fața preoților referatele cu temele: ,,Bucuria Învierii – Lumină și speranță în boală și suferință” și ,,Sfinții Tămăduitori – Modele de jertfă și de mucenicie”, în urma cărora au urmat schimburi de opinii. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 02 iunie în Parohia Grăniceri.

Pr. Mihai Oprea, Parohia Țipari