Copiii din Parohia Aradul Nou în pelerinaj la Parohia Susani

Duminică 19 Mai 2024 – a treia după Paști, a Mironosițelor, a fost un prilej de bucurie pentru copiii din Corul „Sfințișorii” din Parohia Ortodoxă Aradul Nou.

Aceștia au participat într-un pelerinaj la Parohia Ortodoxă Susani unde au fost prezenți la Sfânta Liturghie, însoțiți de părintele Gabriel Mariș coordonatorul grupului de copii. După Sfânta Liturghie, copiii au susținut un concert de cântece pascale spre bucuria credincioșilor prezenți în număr mare la sfânta biserică. La finalul programului, părintele Dorel Ancuța a multumit copiiilor pentru prezență și pentru cântare, invitându-i să mai revină și alta dată în mijlocul parohiei.

După agapa frățească pregătită cu toată dragostea de enoriașii parohiei la căminul cultural, copiii însoțiți de cei doi preoți au pornit în drumeție pe cărările ce însoțesc cursul râului Teuz. Drumeția copiilor a continuat mai apoi la biserica din filia Nădălbești a parohiei Susani, unde copiii au cântat iar și au oferit părintelui paroh o icoană a ocrotitorului lor, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, realizată de ei în tehnica goblen cu mărgele, în cadrul orelor de cateheză.

Activitatea copiilor a continuat pe potecile din pădurea Codrului Moma de la marginea satului unde s-au putut bucura de aerul curat, liniștea pădurii, foșnetul frunzelor de pe jos, cântecul păsărelelor și susurul apei de izvor. La ieșirea din pădure copii au oprit într-o poieniță unde au desfășurat cu maximă bucurie mai multe jocuri în echipă.

Înainte de plecare, copiii au fost din nou așteptați la căminul cultural pentru un delicios desert pregătit de enoriașii parohiei gazde, s-au jucat mai multe jocuri de strategie alături de copiii din sat și au adunat mai multe amintiri din acest minunat „colț de rai”.

Pelerinajul, gratuit pentru toti copiii, a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului prin purtarea de grijă a părintelui Silviu Nicolae Faur parohul Bisericii din Aradul Nou și cu sprijinul financiar al binefăcătorilor Asociației Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou.

Preot Gabriel Cosmin Mariș