,,Ecce Homo Brâncoveanu” difuzat la Cinema Arta

În seara zilei de 17 mai a avut loc vizionarea unui film despre viața Sfântului Constantin Brâncoveanu, domnitor al Țării Românești între anii 1688 și 1714.

Membrii ASCOR Arad s-au ocupat cu organizarea condiților necesare pentru vizionarea filmului, iar sala cinema Arta a avut parte de un public numeros care a apreciat filmul despre pătimirile domnitorului român.

În deschiderea evenimentului a avut loc o scurtă prezentare a marelui domnitor, acesta având conștiința că este întâi de toate slujitor al lui Dumnezeu. El și-a conștientizat rolul de conducător prin credință și a arătat acest lucru prin faptele sale. Nevoind să-și lepede credința, ci alegând să moară pentru ortodoxie.

Făcând toate acestea Constantin Brâncoveanu devine cununa tuturor domnitorilor români și exemplul prin excelență al conducătorului de țară care asumă valorile creștine.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența Părintelui profesor Lucian Farcașiu, profesor în cadrul Facultății de Teologie din Arad, dar și de prezența altor preoți din eparhia Aradului.

Popa Andri-Voicu,
Membru ASCOR ARAD