Preotul pensionar Valeriu Jirji, fost preot în Parohia Munar, a trecut la viața cea veșnică

În dimineața zilei de vineri, 21 iunie 2024, Părintele pensionar Valeriu Jirji, fost preot paroh în Parohia Munar, Protopopiatul Arad, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani.

Cu profundă întristare, ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Valeriu Jirji s-a născut la data de 10 mai 1949, în Localitatea Căpruța, Jud. Arad, din părinții Alexandru și Irina.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș. În anul 1970 se căsătorește cu tânăra Brândușa Catița, iar în anul 1973 se naște fiul lor, Daniel.

În 8 septembrie 1970 este hirotonit preot pe seama Parohiei Dorgoș, Protopopiatul Lipova, de către Episcopul Teoctist Arăpașu, la scurt timp se  transferă la Ususău iar la 1 mai 1990 se transferă în Parohia Munar, Protopopiatul Arad, unde slujește până la pensionare, august 2015. În anul 2000 este hirotesit iconom de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire:

Trupul neînsuflețit al Părintelui Valeriu Jirji este depus în biserica ortodoxă română din Munar.

Vineri și Sâmbătă (21-22 iunie), ora 20, se va săvârși slujba priveghiului, iar Duminică (23 iunie), începând cu ora 14, după Sfânta Liturghie de Rusalii, se va săvârși Slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului