Cerc pastoral-misionar în Parohia Sântana I

Joi, 20 iunie 2024, Parohia Sântana I, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                                                

Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, cu prezentarea referatului: ,,Prevederi statutare și regulamentare bisericești, hotărâri ale Sfântului Sinod și legislația de stat în domeniul asistenței social-filantropice și medicale”, de către preotul paroh Nicolae Rădulescu.

În expunerea sa a vorbit despre istoria activității filantropice, până la anul 1989, apoi, pe seama hotărârilor Sfântului Sinod, a punctat modul în care, Biserica, trebuie să se implice în viața comunității, din punct de vedere social În continuare, a prezentat, pe baza Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, toate protocoalele încheiate între Biserica Ortodoxă Română și instituțiile statului, privind prioritatea și atenția ce trebuie acordate persoanelor vulnerabile ale societății. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Nicolae Rădulescu, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte, cât și preoților pensionari prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic