CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA RĂDEȘTI

În Duminica Sfinților Români, preoții Cercului Pastoral Misionar nr 2 Buteni, s-au întâlnit în biserica cu hramul Cuvioasei Paraschiva a Parohiei Rădești, prilej cu care au săvârșit Sfânta Taină a Maslului în prezența unui număr însemnat de credincioși pentru care prezența preoților a reprezentat un moment de înălțare duhovnicească.

Din sobor au făcut parte PC Pr. Dr. Florin Gașpar de la Parohia Cărand, PC Pr. Dr. Florin Avram de la Parohia Prunișor, PC Pr. Valentin Herbei de la Parohia Buteni, PC Pr. Bogdan Coșeri de la Parohia Cuied, PC Pr. Andrei Oprea de la Parohia Păiușeni, PC Pr. Mădălin Rău  de la Parohia Revetiș, PC Pr. Florin Oarcea de la Parohia Almaș și PC Pr. Alexandru Gaiță în calitate de gazdă a întâlnirii.

La sfârșitul sfintei slujbe PC Părinte Andrei Oprea de la Parohia Păiușeni a vorbit credincioșilor despre importanța cinstirii Sfinților Români și despre importanța sfintei Taine a Maslului în viața credincioșilor amintind în cuvântul rostit și cele două teme pregătite a fi tratate în cadrul întâlnirii respectiv: Pastorația bolnavilor, încurajare și sprijin în suferință și chemarea la înnoirea vieții în Hristos și respectiv: Actitatea social-filantropică și medicală a Bisericii prin instituțiile proprii gestionate de unități de cult sau alte persoane juridice înființate de Biserică în acest scop.

În încheiere PC Părinte Alexandru Gaiță a mulțumit preoților pentru osteneală și credincioșilor pe implicare. Întâlnirea s-a finalizat cu o agapă frățească oferită de credincioșii comunității.

 Pr. Marian Oarcea