Hramul Schitului de maici de la Tămand

Schitul de maici ,,Veșmântul Maicii Domnului și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Tămand, din Protopopiatul Ineu”, au fost în zi de aleasă sărbătoare la hramul istoric al așezământului monahal.

A fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de un sobor de preoți, format din Protopop Zaha Adrian, Pr. Mocan Sever- slujitor al schitului, Pr. Suciu Tiberiu, slujitor la Biserica  Spitalului de Psihiatrie Mocrea și Pr. Monea Nicolae de la Parohia Tăgădău în prezența obștii monahale în frunte cu maica stareță Monahia Serafima și un număr mare de credincioși, împărtășindu-se foarte mulți cu Sfintele Taine.

La momentul potrivit, au fost binecuvântate prinoasele pregătite de obște, care au fost împărțite celor prezenți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop legat de praznicul de astăzi, totodată amintind de începuturile vieții monahale aici și de vrednicii înaintași care au pus bazele acestui așezământ: Vrednicul de pomenire preot Bupte Iacop-Vicar eparhial, Ieromonah Visarion Trif, care în prezent viețuiește în Schitul Prodromu din Sfântul  Munte Athos, împreună cu Monahia Andreea Netrepeiu fosta stareță.

A fost prezentată bogată activitate a obștii de acum pe plan, duhovnicesc, filantropic, administrativ și economic.

Rezultatele se văd și sunt foarte îmbucurătoare, schimbând în totalitate imaginea așezământului.

Această sărbătoare s-a încheiat cu agapa frățească în trapeza mănăstirii.

Pr. Adrian Zaha