SFÂNTUL IERARH NICOLAE CINSTIT ÎN PAROHIA CĂRAND

În data de 6 decembrie 2018, la invitația părintelui paroh Florin Gașpar, elevii Școlii Gimnaziale Cărand, alături de doamna prof. de religie Claudia Bun și de ceilalți profesori și învățători, s-au rugat împreună în biserica parohială din Cărand, cinstindu-l așa cum se cuvine pe Sfântul Nicolae.

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiți sfinți ai creștinătății și pe bună dreptate este numit cel mai ecumenic dintre sfinți, pentru că este cinstit de întreaga creștinătate, el fiind consacrat atât pentru bunătatea și generozitatea sa, cât și pentru perseverența cu care a luptat în apărarea dreptei credințe. Sărbătorile de iarnă încep cu cinstirea Sfântului Nicolae, pentru că el este modelul uman al dărniciei lui Dumnezeu Tatăl, care din iubire pentru oameni în scopul mântuirii lor, L-a dat pe însuși Fiul Său. Pe lângă minunile pe care le-a săvârșit în timpul vieții cât și după moarte, Sfântul Nicolae este recunoscut și pentru curajul cu care a apărat dreapta credință împotriva ereziei lui Arie la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din 324. Sfântului Nicolae i se recunoaște meritul de a fi primul părinte al Bisericii care a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului în Biserică, legând astfel hristologia de mariologie.

În cadrul Sfintei Liturghii mai mulți dintre copiii parohiei Cărand s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar la sfârșitul slujbei toți copiii au primit un cadou dulce din partea bisericii, amintindu-li-se de dărnicia Sfântului Nicolae pentru copiii credincioși.

Părintele paroh a adus mulțumire dnei directoare Violeta Prăștean pentru că a dat curs acestei invitații, subliniind faptul că puține dintre școli sunt prezente cu aproape toți elevii la Sfânta Biserică în pragul marilor sărbători creștine și a îndemnat copiii să fie prezenți pe mai departe la sfintele slujbe ale bisericii.

            Pr. Drd. Florin Gașpar

47465574_505358806650221_37504796889972736_n