Slujire arhierească în parohia Chişineu-Criş

În Duminica a V-a din Postul Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, însoţit de diac. Claudiu Condurache de la Catedrala Arhiepiscopală, a afectuat o vizită canonică în Parohia Chişineu-Criş I, Protopopiatul Arad, săvârşind Sfânta Liturghie în biserica parohială, în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a scos în evidenţă importanţa mesajului Evangheliei şi semnificaţia Duminicii a V-a din Postul Mare în calendarul prepascal. A îndemnat pe cei prezenţi să împărtăşească smerenia şi umilinţa Cuvioasei Maria Egipteanca şi să exprime căinţa pentru păcate în Taina Sfintei Spovedanii.

Arătând că pocăinţa înseamnă smerenie, lepădare de păcat şi înălţare în virtuţi în acelaşi timp, Înaltpreasfinţia Sa a exprimat un îndemn părintesc ca în această perioadă, prin participare la Sfânta Liturghie să căutăm unirea cu Hristos, pentru ca El să fie viu întru noi.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Liviu Savulov a mulţumit Ierarhului pentru participare şi slujire, oferind, totodată, prin intermediul tinerelor vlăstare ale parohiei un buchet de pricesne şi cântări bisericeşti specifice perioadei Triodului.