Conferinţe teologice la Arad

Corpul profesoral şi studenţii de la Facultatea de Teologie a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad au avut bucuria de a primi la 7 iunie 2010 vizita a doi oaspeţi de seamă: Prof. dr. Adolf M. Ritter de la Facultatea de Teologie din Heildelberg (Germania) şi D-l. Cosmin Olinici, director de programe la Radio „Trinitas” al Patriarhiei Române din Bucureşti.

Prof. Ritter a dialogat împreună cu studenţii pe marginea unui subiect incitant privind reconcilierea dintre Bisericile creştine, despre lucrurile care le despart şi cele care le apropie, dezbaterea fiind mediată prin traducerea Pr. Asist. dr. Călin Dragoş.

A doua conferinţă a fost susţinută de d-l. Cosmin Olinici, tema abordată vizând „Radioul creştin în dialog cu societatea”. Printre altele, oaspetele nostru a descris câteva dintre calităţile comunicatorului creştin: credinţa solidă, cultura riguroasă, comunicabilitatea dinamică, conştiinţa misionară şi responsabilitate eclesială, starea de pace şi bucurie, respectul şi deschiderea pentru alţii. Prelegerea a provocat un dialog interesant cu cei prezenţi, finalizată cu proiectarea unui scurt film despre naşterea acestui post de radio creştin, primului de acest gen din România.

Pr. Filip Albu