Răsplătire arhierească.Vizita Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei în parohia Şoimoş

Ecoul Concursului naţional de oratorie creştină „Crezul meu”, iniţiat cu binecuvântarea Patriarhului ţării a pătruns, datorită ziarului Lumina în fiecare parohie. Duminică, 13.05.2010, într-o zi de vară toridă, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, adorit să poposească în parohia Şoimoş, de la poalele dealurilor Lipovei, spre a sluji aici Sfânta Liturghie arhierească. Motivaţia hotărârii Chiriarhului a fost aceea că elevul Andrei Jivănescu din această parohie, fiul preotului paroh, părintele Vasile Jivănescu, a câştigat locul I la etapa eparhială a concursului „Crezul meu” şi în această calitate a reprezentat Arhiepiscopia Aradului la etapa finală, desfăşurată în zilele de 20-21 mai la Sfânta Patriarhie.

Întâmpinat  după obicei în sunetul clopotelor, de către preoţii slujitori şi parohieni, cu imnul arhieresc, cu prapori şi buchete de flori oferite în semn de preţuire de un grup de copii, Înaltpreasfinţia Sa a intrat în biserica parohială, cu hramul Buneivestiri, monument istoric, ctitorită de obştea credincioşilor de aici în anul 1792.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul cuvenit, grupul de copii prezenţi la strană a rostit împreună cu toţi credincioşii prezenţi,   Credeul, cu glas tare. Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură, în contextul cuvintelor pericopei evanghelice şi ale apostolului zilei, legat de grijile acestei vieţi, amintind despre importanţa virtuţilor teologice. apreciind pozitiv.  Preotul paroh Vasile Jivănescu la sfârşitul Sf. Liturghii a ţinut să-i premieze cu diplome speciale pe toţi copii care sunt incluşi în programul ,,Hristos împărtăşit copiilor”, şi care au participat la acest concurs ,,Crezul meu”, faza pe parohie, arătând cu acest gest că toţi copiii au avut de câştigat, fiind aşa cum după cum  i-a plăcut Preafericitului Părinte Daniel să-i numească pe aceşti copii :,, apostoli ai credinţei”.

De asemeni, Pr. paroh i-a mulţumit Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei pentru purtarea de grijă ce-o poartă pentru toţi fiii duhovniceşti şi, în mod deosebit pentru bucuria acestei vizite asigurând şi pe mai departe pe Înaltpreasfinţia Sa de dragostea şi ascultarea fiiască.