ÎNALTPREASFINŢITUL ARHIEPISCOP TIMOTEI SĂRBĂTORIT CU PRILEJUL ZILEI DE NAŞTERE

La 4 iunie a.c. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a împlinit vârsta de 74 de ani. Prilej fericit pentru clerul din oraşul de reşedinţă şi din împrejurimi, ostenitorii Centrului eparhial, oficialităţile locale, reprezentanţi ai unor instituţii, credincioşi, de a-l felicita pe sărbătorit la reşedinţa arhiepiscopală. Înaltpreasfinţia Sa a fost prezent în dimineaţa zilei la Catedrala Sfânta Treime din Arad, unde a asistat la slujba Sfintei Liturghii şi la Te-Deum. La reşedinţa eparhială Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a primit din partea rectorului Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, medalia jubiliară de aur ,,Vasile Goldiş” pentru contribuţii excepţionale la promovarea valorilor spirituale şi naţionale în aceste locuri. Intr-un cuvânt evocator, în numele tuturor, P. On. Părinte Iacob Bupte, vicar administrativ, a evidenţiat aspecte istorice reprezentative din anii arhipăstoririi Înaltpreasfinţitului Timotei, făcându-se mesagerul doririlor de ani mulţi cu alese împliniri, ale celor prezenţi, ale tuturor preoţilor şi credincioşilor din eparhie.

Înaltpreasfinţitul Timotei, a mulţumit celor care i-au transmis urări la acest moment aniversar. ÎPS Sa a mulţumit Părintelui ceresc pentru darurile primite: „Pentru mine astăzi este o zi deosebită ca să pot mulţumi Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce a însemnat dar al Său şi pentru cele ce urmează, oricâte ar fi după voia Sa cea sfântă. De asemenea, ne aducem aminte de toţi cei care au contribuit pe parcursul vieţii noastre la tot ceea ce am putut împlini spre bine şi care nu sunt împreună cu noi astăzi. Un cuvânt de mulţumire şi pentru toţi cei care ne-au adresat felicitări şi s-au rugat pentru noi”.

Dorim Înaltpreasfinţiei Sale ani mulţi şi fericiţi şi, de asemenea, să păstorească Arhiepiscopia Aradului cu acelaşi devotament, cu dragoste şi blândeţe şi ne rugăm: ,,Întâi pomeneşte Doamne pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, pe care-l îl dăruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănăstos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul adevărului Tău”.

Întru mulţi ani Înaltpreasfinţite Stăpâne!

Diac. Claudiu Condurache