PREMIEREA OLIMPICILOR ARĂDENI

În data de 14.06.2010, la Palatul Cultural din municipiul Arad, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor olimpici din judeţul Arad, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean în colaborare cu Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean şi reprezentanţi ai mediului cultural şi de afaceri arădean.

Evenimentul a fost marcat şi de participarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului. În deschidere, Înaltpreasfinţia Sa, la invitaţia doamnei Inspector Şcolar General Mirela Aldescu, a adresat cuvenitele felicitări elevilor olimpici, părinţilor acestora precum şi profesorilor care i-au pregătit şi a încadrat fericitul eveniment, mergând pe firul tradiţiei, în rândul sărbătorilor închinate tineretului şi familiei.

Părintele Arhiepiscop, în caldul şi duhovnicescul său cuvânt, a subliniat necesitatea şi importanţa recunoştinţei şi mulţumirii pe care o datorăm în primul rândlui Dumnezeu, Cel care este „Dătătorul tuturor bunătăţilor”, Care i-a înzestrat pe elevii arădeni cu daruri şi i-a aşezat în fruntea altora, tocmai pentru a fi modele şi exemple vrednice de urmat. Înaltpreasfinţia Sa a făcut o paralelă între curajul alpiniştilor de a cuceri Everestul şi cucerirea înălţimilor cunoaşterii spre care s-au avântat cei încununaţi cu laurii olimpici.

Festivitatea a continuat cu alte luări de cuvânt din partea oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor celor două universităţi arădene: „Aurel Vlaicu” şi „Vasile Goldiş”, urmate de decernarea premiilor pentru elevii olimpici (în număr de peste 100) şi pentru profesorii care i-au pregătit.

Cu rezultate meritorii la ora de Religie s-au remarcat elevii:

  1. Lavinia Simina, cl. a VII-a, Şcoala Generală Almaş, Menţiune – Religie Ortodoxă (pregătită de prof. Ioan Slev),
  2. Ioana-Alexandra Luce, cl. a IX-a, Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” Ineu, Menţiune – Religie Ortodoxă ((pregătită de prof. Lăcrămioara-Melania Ardelean),
  3. Silviu- Ovidiu Popa, cl.a XII-a, Seminarul Liceal Teologic Ortodox Arad, Menţiune – Dogmatică Orodoxă (pregătit de Pr. prof. Codin Şimonca-Opriţa). (Prof. Lăcrămioara -Melania Ardelean)