Înaltpreasfinţitul Timotei a primit vizita ambasadorului statului Israel

În ziua de 22iulie 2010, arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfinţitul Timotei, a primit vizita Excelenţei Sale Domnul David Oren, ambasadorul Israelului la Bucureşti. Înaltul oaspete şi-a exprimat dorinţa de a vizita noua catedrală arhiepiscopală ortodoxă, monument arhitectural emblematic pentru municipiul Arad. Aici a fost primit de către Înaltpreasfinţitul Timotei care a prezentat viaţa religioasă din municipiul de pe Mureş şi istoricul edificării noii catedrale, prima din ţară începută şi finalizată după anul 1989.

Itinerarul arădean al oaspetelui a continuat cu vizitarea complexului monahal şi a colecţiei de obiecte bisericeşti de la mănăstirea Sf. Simeon Stâlpnicul din cartierul Arad- Gai, Aici Excelenţa Sa, în cadrul unei mese festive, s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase din municipiul Arad şi cu rectorii celor două universităţi arădene. Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a prezentat oaspetelui pe cei prezenţi şi a menţionat relaţiile de bună înţelegere dintre toate cultele religioase din municipiul şi judeţul Arad.

Plăcut impresionat, într-o atmosferă destinsă, caldă, Domnul ambasador David Oren şi-a exprimat satisfacţia de a fi fost oaspetele Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, la catedrala arhiepiscopală şi la mănăstirea Arad- Gai şi a apreciat bunele relaţii pe care Arhiepiscopia Aradului, celelalte culte, le întreţin cu Comunitatea evreilor din Arad şi întreolaltă. (Pr. Vasile Pop)

 

Ultima actualizare (Luni, 26 Iulie 2010 11:36)