Popas arhieresc la parohia Aradul Nou

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a poposit, în seara zilei de 15 august a.c., la parohia Aradul- Nou din protopopiatul Arad. Evenimentul aşteptat de către enoriaşii parohiei şi de invitaţi a încheiat un itinerar istovitor. Acesta a început în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului cu săvîrşirea Vecerniei cu priveghere şi a continuat cu pelerinajul pe Drumul Crucii la mânăstirea Hodoş- Bodrog, iar apoi cu orele lungi de priveghere şi slujbele din noapte la mânăstirea Arad- Gai, urmate de slujirea Sfintei Liturghii de hram, din nou la mânăstirea Bodrog, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului şi de slujirea Vecerniei de hram, la parohia Firiteaz, protopopiatul Arad, Chiriarhul fost întâmpinat de către un ales sobor de preoţi şi de mulţimea enoriaşilor, la biserica parohială cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din cartierul Aradul Nou.

După slujba Vecerniei a avut loc aici instalarea noului preot paroh Teodor Faur. Preacucernicia sa este totodată şi noul Consilier economic al Sfintei Arhiepiscopii a Aradului. În cadrul festivităţii de investire în noua misiune, la care au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, exarhul mânăstirilor din eparhia Devei, P.Cuv.Arhimandrit Visarion Neag, de asemenea prefectul Judeţului Arad şi alţi invitaţi, Preaonoratul Părinte dr. Nicu Breda, noul protopop al Aradului a înmânat părintelui Teodor Faur Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce, cheile bisericii, evidenţiind simbolismul acestora pentru cel căruia i se încredinţează şi a urat noului paroh îndelungată păstorire cu realizări multiple.

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a adus un elogiu activităţii înaintaşilor celui nou numit, arătând că fiecare dintre aceştia a fost legat şi de Centrul eparhial, prin funcţiile pe care le-au deţinut şi prin activitatea depusă. De asemenea a făcut cunoscut faptul că decizia chiriarhală de promovare a părintelui Teodor Faur se motivează prin rezultatele meritorii pe care Preacucernicia Sa le-a obţinut ca preot paroh în municipiul Brad din jud. Hunedoara.

La rândul său, Preaonoratul Părinte Consilier Teodor Faur, noul paroh al parohiei Aradul Nou, cu vădită emoţie, a adus mulţumiri tuturor celor care l-au ajutat în împlinirea datoriei preoţeşti de-a lungulanilor de păstorire, în mod deosebit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, pentru promovare, făgăduind şi în continuare fiiască ascultare şi devotament.