SEARĂ DUHOVNICEASCĂ LA PAROHIA CHIŞINEU CRIŞ II

De mai bine de zece ani, în parohia Chişineu-Criş II, păstorită de părintele Cantemir Lipovan, în timpul celor două posturi mari din timpul anului bisericesc, respectiv al Sfintelor Paşti şi al Naşterii Domnului, se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu de obşte în fiecare vineri.

Postul Naşterii Domnului, început de curând, a prilejuit continuarea acestui frumos obicei din această parohie. Astfel, vineri 19 noiembrie, începând cu orele 18:00, în biserica parohiei Chişineu-Criş II, credincioşii s-au adunat în număr mare pentru a lua parte la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu.

La invitaţia părintelui paroh Cantemir Lipovan, au răspuns cu dragoste părintele Dragoş Dumitru de la parohia Vărşand şi părintele Daniel Dumitru de la parohia Ţipari. Primul dintre ei a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, menit să încununeze atmosfera de rugăciune şi de trăire duhovnicească ce s-a creat în timpul slujbei. Părintele s-a referit în cuvântul său la semnificaţiile adevăratei postiri, arătând că postul trebuie împletit cu rugăciunea şi cu faptele bune, faptele milei şi iubirii creştine, pentru a fi primit înaintea lui Dumnezeu şi a ne aduce folos sufletesc.

Seara duhovnicească a fost încheiată prin mulţumirile aduse de părintele paroh Cantemir Lipovan şi prin minunatele colinde ce au răsunat din pieptul şi din sufletul întregii asistenţe.