Slujbă de sfinţire la Şcoala din Şiclău

La acest citat s-au gândit şi Primăria Grăniceri reprezentată prin domnul primar Bătrânuţ Petru-Claudiu şi Şcoala Gen. Şiclău reprezentată prin doamnele directoare Puscău Rodica şi Daniela Vîrva când, în data de 16 noiembrie a.c., într-o binecuvântată zi de toamnă, a avut loc ceremonialul de inaugurare a clădirii renovate pentru clasele I-IV din Şiclău.

Manifestările de inaugurare au debutat cu binecuvântarea lucrărilor, prin săvârşirea slujbei Sfeştaniei, celebrată de părintele paroh Sava Radu şi de profesorul de religie-ortodoxă de la această instituţie de învăţământ, domnul Paul Krizner.

După slujba de sfinţire a urmat cuvântul de mulţumire al primarului localităţilor Grăniceri şi Şiclău, care a subliniat importanţa majoră a modului în care elevii şi profesorii, trebuie să-şi desfăşoare activităţiile didactice. Nu în ultimul rând Directorul Şcolii Generale Grăniceri-Şiclău, doamna Rodica Puscău a mulţumit domnului primar, precum şi altor autorităţi locale pentru modul în care s-au implicat ca această clădire să poată fi dată în folosinţă cât mai repede. Sacrificiul fiecăruia rămâne scris în cartea de aur, şi nu se poate uita jertfa şi truda pe care au depus-o doamnele educatoare Szel Cristina, Pîrpor Viorica, învăţătoare Palcu Rodica, Jura Claudia, şi doamna director adjunct Claudia Vîrva.

Bucuria nu are margini când părinţii îşi ştiu copiii învăţând în cele mai confortabile condiţii, dascălii se bucură că elevii lor nu mai învaţă în băncile bunicilor, pe vechile duşumele roase şi prăfuite.

La acest evenimet al inaugărării au mai participat pe lângă părinţi şi elevi şi şeful de post din Grăniceri şi Şiclău, şeful Poliţiei din Chişineu Criş precum şi autorităţiile locale.

Evenimentul s-a încheiat cu o mică gustare dată elevilor care au asistat la acestă festivitare.