TAINA SFÂNTULUI MASLU LA PAROHIA ŢIPARI

La iniţiativa părintelui paroh Daniel Dumitru, în parohia Ţipari se săvârşesc anual trei Masluri de obşte: în prima duminică a Postului Mare, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, hramul bisericii şi ultimul în prima duminică a Postului Naşterii Domnului.

Astfel, duminică seara, biserica din Ţipari a reunit credincioşii veniţi în număr mare pentru a se ruga Tatălui Ceresc şi pentru a trăi momente de înălţare duhovnicească şi de meditaţie, atât de necesare în această perioadă de post.

Alături de părintele paroh Daniel Dumitru, au mai slujit părintele Liviu Savulov de la parohia Chişineu-Criş I şi părintele Viorel Boţoc de la parohia Socodor.

Atmosfera caldă, de rugăciune şi trăire duhovnicească, ce s-a creat în timpul slujbei, a fost încununată de un frumos cuvânt de învăţătură rostit de părintele Viorel Boţoc. Dat fiind faptul că în această duminică a fost şi sărbătoarea ,,Intrării Maicii Domnului în Biserică”, părintele a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului şi despre rolul deosebit de important pe care ea l-a avut în iconomia mântuirii noastre. A fost subliniat şi faptul că bucuria Naşterii Domnului n-ar fi putut fi posibilă dacă n-ar fi existat Sfânta Fecioară Maria şi dacă ea n-ar fi primit şi acceptat voia lui Dumnezeu.

Seara duhovnicească s-a încheiat în cântul minunatelor colinde străbune, care au umplut sufletele tuturor, preoţi şi credincioşi, de pace şi bucurie sfântă.