Cerc misionar la Parohia Vărădia de Mureş

Vineri, 18.02.2011, începând cu orele 10.00 s-a desfăşurat întâlnirea preoţilor din cercul misionar Săvârşin. Gazda acestui eveniment a fost părintele Mili Mihai, paroh al parohiei Vărădia de Mureş. Preacucernicia sa a prezentat tema „Particularităţile Triodului”, dat fiind faptul ca Biserica Ortodoxă a intrat în perioada Triodului, părintele subliniind  că: „Triodul sau perioada Triodului este  timpul sau vremea din anul bisericesc în care ne pregătim pentru prăznuirea şi întâmpinarea marelui praznic al Învierii Domnului”.

În primele trei duminici, Biserica prin învăţătura din Sfintele Evanghelii, ne pregăteşte pentru Sfântul şi Marele  Post al Paştilor, de aceea aceste duminici se numesc „duminici premergătoare sau pregătitoare începutului Postului”, a mai adăugat  părintele în expunerea sa.

În a doua parte a întâlnirii, preoţii prezenţi au discutat dspre specificul acestei perioade şi despre slujirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfinţite care este centrul acestei perioade liturgice, Deniile şi toate celelalte rânduieli pe care le găsim în cartea cu acelaşi nume „Triod”.

Întâlnirea acesta a fost de un real folos şi sprijin preoţilor din cercul misionar Săvârşin, reamintindu-ne de modul cum se slujeşte Sfânta Liturghie a Darurilor, de pregătirea Sfintelor Daruri, ştiut fiind faptul ca această Liturghie este pe bună dreptate numită „Solemna Împărtăşanie.”

La final, părintele paroh a precizat că: „în acest referat am pus câteva idei şi gânduri din mulţimea învăţăturilor  Sfintei Evanghelii, de la Sfintele Liturghii şi meditaţii la Sfintele Denii care se fac în special în această perioadă.”