Slujire arhierească la Spitalul TBC Arad

Cercetarea celor aflaţi în suferinţă pe patul de spital reprezintă o grijă permanentă a Bisericii prin prezenţa, dăruirea şi activităţile preoţilor din unităţile medicale.

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii bolnavii internaţi în Spitalul TBC din Arad s-au bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a slujit Sfânta Liturghie în capela cu hramul Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan din incinta Spitalului.

În cuvântul de învăţătură rostit, Înaltpreasfinţia Sa a explicat câteva din implicaţiile pe care această pildă rostită de Fiul lui Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât între cei prezenţi s-au putut regăsi credincioşi de toate vârstele. Astfel, Înaltpreasfinţia Sa a menţionat că în starea tatălui sau a vreunuia din fii poate fi orice om, îndemnând la dragostea părintească, iubitoare şi jertfelnică a tatălui, la pocăinţă sinceră ca a fiului risipitor şi totodată să ne ferim de invidia şi neputinţa iubirii de frate a celui mai mare. Chiriarhul Aradului i-a îndemnat pe cei prezenţi să aibă nădejde în purtarea de grijă a Tatălui ceresc care întotdeauna aşteaptă şi priveşte spre depărtare, căutând la cel plecat în ţara îndepărtată, de multe ori boala sau suferinţa fiind cele care-l fac pe om să se întoarcă spre Dumnezeu.

Cei prezenţi s-au rugat pentru sănătatea lor şi a tuturor celorlalţi bolnavi internaţi în spital, părintele Rovin Petruşe, slujitor în această unitate medicală mulţumind Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru bucuria făcută şi pentru cuvintele de încurajare transmise.

Ultima actualizare (Luni, 28 Februarie 2011 10:59)