Racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena de la catedrala patriarhală din București au ajuns în Arhiepiscopia Aradului

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a adus racla cu moaștele Sfinților Împăraţi Constantin și Elena de la Catedrala patriarhală din București. Moaștele au fost întâmpinate la intrarea în judeţul Arad, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei, alături de subprefectul Aradului domnul Radu Stoian, alte oficialităţi judeţene  şi o parte din Permanenţa Eparhială. De acolo, în coloană oficială, moaştele au fost duse spre binecuvântare la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, unde au fost întâmpinate de obştea sfintei mănăstiri, în frunte cu Părintele Stareţ arhim. Nestor Iovan şi credincioşii din împrejurimi. În biserica nouă a mănăstirii s-a oficiat o slujbă de mulţumire pentru aceste zile de misiune în Arhiepiscopia Aradului.

La ceas de seară, delegaţia a fost întâmpinată în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Arad, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, însoţit de Permanenţa Centrului Eparhial, oficialităţile judeţene şi locale, după care sfintele moaşte au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime”. După înconjurarea catedralei, au fost depuse în sfântul locaș alături de racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, unde vor rămâne spre închinare și binecuvântarea credincioșilor arădeni până miercuri dimineaţa.

Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, după ce a transmis cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, i-a dăruit Înaltpreasfințitului Timotei, din partea Preafericirii Sale, icoana și medalia omagială a Sfinților Împărați și cartea lui Eusebiu de Cezareea cu Viața Împăratului Constantin.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cuvânt de mulţumire pentru toată purtarea de grijă care o are faţă de arădeni, şi a mulţumit Preasfinţitului Varsanufie pentru osteneala de-a aduce spre închinare sfintele moaşte în partea de vest a ţării.

Moaştele vor rămâne în Catedrala Arhiepiscopală până miercuri dimineaţa, când vor fi duse la Mănăstirea ,,Sf. Simeon Stâlpnicul” din cartierul arădean Gai, unde vor poposi vreme de o oră, după care se vor întoarce la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.