Seară duhovnicească la Păuliş

Una din datoriile pe care fiecare dintre noi trebuie să o ţinem cu sfinţenie este aceea de a păstra nealterate tradiţiile şi obiceiurile specifice fiecărei zone din ţara noastră-

Duminică, 5 decembrie, cu ocazia înainte prăznuirii hramului Sf. Nicolae, biserica parohială din Păuliş (1783) a găzduit întrunirea preoţilor ce alcătuiesc Cercul misionar Radna, Protopopiatul Lipova.

Întâlnirea din această lună a avut o desfăşurare  mai specială şi asta pentru că a debutat cu un  program specific Crăciunului cu o grupă de colindători, o grupă a şubelor precum şi grupa ce a interpretat şcena naşterii Domnului. Rolurile şi colindele au fost interpretate de elevii Şcolii Generale ,,Căpitan Ioan Fătu” din Pulis, incluşi în programul ,,Hristos împărtăşit copiilor”, elevii fiind pregătiţi de către învăţătorul Murgu Emil și prof. de religie Bedelean Mihaela, sub îndrumarea directorului Nicoară Florin şi sub coordonarea pr. paroh Rusu Gheorghe.

Apoi copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri şi calendare de buzunar cu icoana Sf. Nicolae, nu înainte ca Pr. Protopop Onea Crinel să rostească un cuvânt de învăţătură legat de importanţa sărbătorii Sf. Nicolae, ocrotitorul copiilor. Pr. Protopop a mai evidenţiat şi importanţa ce trebuie acordată tradiţiilor locale într-o lume tot mai secularizată, felicitând totodată pe cei ce s-au ostenit să pregătească elevii pentru acest programul dăruit auditoriului.

După aceea soborul alcătuit din 16 preoţi în frunte cu Pr. Protopop Onea Crinel, a oficiat Taina Sf. Maslu spre folosul trupesc şi sufletesc al celor prezenţi în Sfânta biserică iar la final credincioşii au fost miruiţi în timp ce strana a încântat auditoriul cu o suită de colinde specifice Postului Craciunului.