Bucurie duhovnicească în Parohia Lazuri

De Blagoveștenie Biserica Ortodoxă din Lazuri Protopopiatul Sebiș s-a dovedit neîncăpătoare din cauza mulțimii de credincioși care au participat la Sfânta Liturghie și apoi la Taina Sfântului Maslu, oficiat de către preoții Cercului Misionar – Pastoral Hălmagiu.

Trebuie menționat că biserica din Lazuri a fost construită în plină epocă comunistă, între anii 1948-1953 de către vrednicul preot Cornel Sirca și o bună parte a credincioșilor, fiind târnosită  la 19 septembrie 1954 de către episcopul Aradului, Andrei Mager.

La sfârșitul sfintei taine protopopul locului Ioja Beni a ținut un cuvânt de învățătură prin care a scos în evidență credința ce a călăuzit poporul nostru dreptmăritor în decursul veacurilor și-l ține și acum aproape de biserică după cum o dovedesc și numărul mare de credincioși prezenți. Conducătorul Cercului Misionar Pastoral Hălmagiu, preotul Viorel Nan a vorbit despre „Momente esențiale din viața omului: botezul și cununia”, arătând între altele căci această temă va fi dezbătută la toate întâlnirile lunare ale cercului din anul în curs, pentru a se scoate în evidență importanța căsătoriei binecuvântate de Dumnezeu, naștere de prunci și  botezarea lor după rânduială ortodoxă.

Ca noutate de abordare, constatând în timpul cuvântării căci în biserică sunt mulți copii, preotul i-a chemat în față și a dialogat cu ei pe tema dezbătută concluzionând și fixând ideile principale.

La sfârșit preotul locului Adam Crișan, mulțumind tuturor a invitat preoții și preotesele la o agapă frățească.