Cerc pastoral – misionar în parohia Cicir

În parohia Cicir, Protopopiatul Arad, păstorită de părintele Teodor Mureşan, s-au întrunit, duminică 27 februarie, preoţii din Cercul pastoral-misionar Vladimirescu.

Începând cu orele 17, cei nouă preoţi care au fost prezenţi, au oficiat în biserica parohială din Cicir slujba Vecerniei, la care au luat parte numeroşi credincioşi. La sfârşitul Vecerniei, părintele Petru Bercean din parohia Vladimirescu, care este şi coordonatorul acestui cerc pastoral, a rostit un cuvânt de învăţătură, fundamentat pe Evanghelia zilei, a ,,Înfricoşătoarei Judecăţi”. Părintele s-a referit în cuvântul său la semnificaţiile acestei duminici din perioada Triodului, cât şi la iminentul început al Postului Mare, ca perioadă de pregătire prin post, rugăciune, priveghere şi pocăinţă, pentru întâmpinarea în curăţie a Sfintelor Paşti.

După oficierea Vecerniei, la casa parohială s-au desfăşurat lucrările cercului pastoral. Părintele paroh, Teodor Mureşan, a fost acela care a susţinut referatul temei ,,Taina Sfântului Botez”, în contextul declarării anului 2011 de către Sfântul Sinod, ca ,,Anul Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”.

În încheiere, părintele paroh a adus mulţumiri preoţilor, care se vor reîntâlni la lucrările cercului pastoral în data de 25 martie, în parohia Fântânele.