Cerc pastoral – misionar în parohia Nădab

Duminică, 27 februarie, credincioşii parohiei Nădab, din Protopopiatul Arad, au trăit bucuria participării la o seară cu adevărat duhovnicească în biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”. Această seară duhovnicească a fost prilejuită de întâlnirea lunară a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş.

Seara a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de obşte, începând cu orele 17. Cei 11 preoţi prezenţi au înălţat rugăciuni stăruitoare pentru sănătatea sufletească, dar şi trupească a tuturor credincioşilor prezenţi şi pomeniţi în cadrul acestei Sfinte Taine a Bisericii.

Frumuseţea slujbei a fost sporită şi de bogatul şi înălţătorul cuvânt de învăţătură, rostit de părintele Liviu Savulov de la parohia Chişineu-Criş I, care este şi coordonatorul acestui cerc pastoral. ,,Înfricoşătoarea Judecată” de la sfârşitul veacurilor, a fost tema abordată de părintele Savulov, care a subliniat faptul că toţi trebuie să fim pregătiţi să dăm răspunsul cel bun înaintea judecăţii lui Hristos, iar această pregătire constă în neîncetată priveghere, dar şi în lucrarea pocăinţei. În această lucrare a pocăinţei, Triodul, această minunată perioadă din cursul anului bisericesc, ne oferă modele desăvârşite de pocăinţă, începând cu rugăciunea smerită a vameşului şi continuând cu celelalte duminici ale Triodului.

În încheierea Tainei Sfântului Maslu, părintele paroh Aurel Mager, a adus calde mulţumiri colegilor preoţi, dar şi credincioşilor prezenţi în număr impresionant în sfânta biserică.

Au urmat apoi lucrările cercului pastoral, la care părintele paroh Aurel Mager a avut cea mai bogată contribuţie, prin pregătirea şi susţinerea referatului cu tema ,,Particularităţi liturgice în perioada Triodului”. Tema a fost deosebit de interesantă şi a suscitat interesul tuturor preoţilor. Au fost evidenţiate şi reamintite cele mai importante caracteristici ale acestei perioade liturgice, care îi conferă o frumuseţe aparte faţă de celelalte două perioade liturgice ale anului bisericesc.

La sfârşit, părintele paroh Aurel Mager a mulţumit colegilor preoţi pentru popasul duhovnicesc în parohia dânsului. Următoarea întâlnire a preoţilor din Cercul pastoral Chişineu-Criş va avea loc în 27 martie, în parohia Sintea-Mare.